ManueleLymfedrainage

Manuele Lymfedrainage

Er zijn veel verschillende technieken, welke techniek of technieken er toegepast zullen worden is afhankelijk van de klacht/hulpvraag.
Meestal bestaat een behandeling uit een combinatie van massagetechnieken.

Wat is het?

Het lichaam bestaat voor twee-derde uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en hersenbanen. Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol bij het scheppen en onderhouden van een ideale leefomgeving van onze lichaamscellen. Lymfe heeft hier een voedende, zuiverende en drainerende rol in. Lymfedrainage is dus een natuurlijke functie van ons lichaam. Deze kan bemoeilijkt worden door ziektes, stress of als gevolg van een ongeval. In deze gevallen kan drainage van de lymfe geoptimaliseerd worden door middel van manuele (met de hand) Lymfedrainage.

Hoe werkt het?

Met het masseren op de lymfe activeer je, met behulp van speciale zachte massagegrepen, de werking van het lymfestelsel. Manuele lymfedrainage is gericht op de verhoging van de transportcapaciteit van het lymfestelsel. Door het stelsel te activeren wordt het gereinigd. Hierdoor maak je het lymfestelsel gezonder.

Waarvoor?

Wanneer er een storing optreedt ten gevolge van een vertraagde bloedafvoer en/of slechte vaten (door operatie of een andere oorzaak), en er zich vocht ophoopt (oedeem) help je het overtollig vocht af te voeren en bovendien worden er nieuwe anastromen (verbindingen) aangemaakt.

Wat doet het?

Het doel van deze massage is het ondersteunen van dit belangrijke afvoer- en zuiveringssysteem. De lymfevaten hebben ook een verbinding met het zenuwstelsel. Dit heeft een algeheel gunstig effect op het lichaam.

Geïnteresseerd?

Neem dan nu contact op

Tijdens behandelingen ben ik niet in de gelegenheid om de telefoon te beantwoorden. 

Graag een bericht achterlaten op de voicemail of een bericht sturen per e-mail, sms of whatsapp. Ik zal zo spoedig mogelijk het bericht beantwoorden.

  

Contact

logo dia

Ingrid Boers
Horstlandenpark 53
5709 MC Helmond

+31 (0) 611 070 387

Algemene voorwaarden
Privacybeleid

KvK: 70967938 / btw-id: NL00187787B25


┬ę Re You - Website: Van Dongen Design - Inloggen