Triggerpoint

Triggerpoint

Er zijn veel verschillende technieken, welke techniek of technieken er toegepast zullen worden is afhankelijk van de klacht/hulpvraag.
Meestal bestaat een behandeling uit een combinatie van massagetechnieken.

Wat is het?

Een triggerpoint (ook wel spierknoop genoemd) is een kleine samentrekking in spierweefsel. Die plek voelt vaak compacter of gespannener aan dan het omliggende spierweefsel. De constante spanning in de vezels van het triggerpoint zelf beperken de bloedcirculatie in zijn onmiddellijke omgeving. De symptomen die worden veroorzaakt door triggerpoints, kunnen een aantal vormen aannemen en blijven niet beperkt tot pijn. Andere gevoelens zijn onder meer: gevoelloosheid, tintelingen, overgevoeligheid en een brandend gevoel. Fysieke problemen die worden veroorzaakt door triggerpoints zijn o.a.: zwakte, gebrek aan coördinatie, stijfheid, zwelling en een beperkt bewegingsbereik. Het meest kenmerkende symptoom van triggerpoints is de afgeleide pijn of afgeleide sensaties, dat wil zeggen: de verplaatsing van pijn of andere gevoelens van zijn bron naar een ander deel van het lichaam.

Hoe werkt het?

Er wordt in het te behandelen gebied gezocht naar spieren waar meer spanning voelbaar is. Daarna worden de meer specifieke strakke strengen opgezocht en met diepe strijkingen/knedingen of met aanhoudende druk worden de triggerpoints behandeld. Wel is belangrijk om te onderzoeken of er in standhoudende factoren een rol spelen.

Waarvoor?

Eigenlijk te veel om op te noemen.

Wat doet het?

Zodra de triggerpoints zijn behandeld kan de spier weer naar behoren functioneren en zullen de klachten verminderen/verdwijnen.

Geïnteresseerd?

Neem dan nu contact op

Route

Contact

logo dia

Ingrid Boers
Horstlandenpark 53
5709 MC Helmond

+31 (0) 611 070 387


© Re You - Website: Van Dongen Design